Το Λύκειο Ανωγείων «συνομιλεί» με τον ποιητή Γιάννη Στίγκα

Το Λύκειο Ανωγείων στις 18.4.2024 είχε την ευκαιρία να «συνομιλήσει»
διαδικτυακά με τον ποιητή Γιάννη Στίγκα με αφορμή την ποιητική του συλλογή “Sonderkommando”, η οποία αναφέρεται στις ειδικές μονάδες εργασίας στα ναζιστικά στρατόπεδα, εβραϊκής συνήθως καταγωγής, που αναγκάζονταν να συμμετάσχουν στις αποτρόπαιες πράξεις των ναζί εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μικρή διάρκεια ζωής. 

Η διαδικτυακή αυτή επικοινωνία με τον ποιητή Γιάννη Στίγκα πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση μέλους του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων του κ. Νταγιαντά Μανώλη.

Μαθητές και μαθήτριες, λοιπόν, του Α3 και του Β2 τμήματος του Λυκείου με
την καθοδήγηση των φιλολόγων τους, της κα. Βαμβουκάκη Κατερίνας και της κα. Μπότση Βενετίας-Μαρίας, αφού μελέτησαν επιλεγμένα ποιήματα του Γιάννη Στίγκα από την εν λόγω ποιητική του συλλογή «συναντήθηκαν» διαδικτυακά μαζί του, απάγγειλαν ποιήματα του και κατέκλυσαν τον ποιητή με ποικίλα και ενδιαφέροντα ερωτήματα που αφορούσαν τόσο τους “Sonderkommando” όσο και την γενικότερη συγγραφική – ποιητική του ιδιότητα. Ο ποιητής από την πλευρά του με ιδιαίτερη χαρά απάντησε στις άκρως ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου και τους απάγγειλε με τη σειρά του με το δικό του μοναδικό ύφος ένα από
τα ποιήματά του που εμπεριέχεται στη συλλογή “Sonderkommando”. 

Η άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνομιλία έκλεισε δίνοντας την υπόσχεση και από τις δυο πλευρές για μια μελλοντική διαζώσης συνάντηση και συνεργασία.