Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγίας Αικατερίνης & στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α και Β τάξης του Λυκείου πραγματοποίησαν στις 15 Μαρτίου του 2024 δυο εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ηράκλειο. Αρχικά επισκέφτηκαν το Μουσείο Χριστιανικής τέχνης Αγίας Αικατερίνης και περιηγήθηκαν σε έργα της βυζαντινής, της μεταβυζαντινής τέχνης και της Κρητικής Σχολής. Μέσα από την ελκυστική και επιστημονικά άρτια ξενάγηση της επιμελήτριας της έκθεσης του μουσείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θαύμασαν τα μοναδικά και εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου και ενημερώθηκαν για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, που στεγάζει σήμερα την μουσειακή συλλογή.


Έπειτα οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηράκλειου, όπου περιηγήθηκαν στις συλλογές του μουσείου που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης από τα Νεολιθικά έως τα Ρωμαϊκά χρόνια, με έμφαση στις μοναδικές και αξιοθαύμαστες συλλογές του Μινωικού πολιτισμού. Επιπλέον ενημερώθηκαν για την ευρύτερη πολιτισμική σημασία της περιοχής όπου στεγάζεταιτο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, όπου κατά την ενετοκρατία υπήρχε η μονή του Αγίου Φραγκίσκου ,που αρχιτεκτονικά κατάλοιπα της εντοπίζονται περιμετρικά του Μουσείου.


Αποτιμώντας, λοιπόν, τις ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές αυτές εκπαιδευτικές επισκέψεις οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πτυχές της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης από τη Νεολιθική εποχή έως την περίοδο της Ενετοκρατίας.